AUTENTIČNI DOMAĆI PROIZVODI NA PIJACAMA

Na beogradskim pijacama pored svežih namirnica možete nabaviti i najukusnije domaće proizvode ali i ručno rađene predmete koji su plod kreativnosti, znanja i veština koje se prenose sa kolena na koleno. Tako je u svaku teglicu zimnice, slatka, džema, flašu rakije i vina, domaćeg soka, kora, kitnikesa i drugih proizvoda utkano pomalo tajnog recepta svake porodice i običaja kraja iz kog potiče. To im daje izuzetnu aromu i kvalitet koji ove proizvode sasvim jasno izdvaja od ostalih i zbog kojih su kupci spremni da dođu i sa drugog kraja grada da bi ih pazarili.

Njihovu bazu čini povrće i voće koje gaje poljoprivrednici, i upravo od plodova sa sopstvenog gazdinstva, kombinujući začine i tradicionalnu recepturu vešte kuvarice pripremaju zimnicu i druge đakonije koje su hranljive i izuzetno ukusne.

Za pikantne note koje ih čine neodoljivim odgovorni su brižljivo izabrani, kvalitetni sastojci i kulinarsko iskustvo. Domaćice ih pripremaju sa puno posvećenosti i ljubavi kao što to čine i za svoju porodicu. Upravo je to razlog zbog čega su domaći proizvodi izuzetno traženi i što se sve veći broj sugrađana odlučuje da na pijaci, direktno od domaćina nabavi slanu i slatku zimnicu, vino, rakiju, mesne prerađevine i druge proizvode.

Ljubitelji rukotvorina na pijacama mogu pronaći unikate iz malih porodičnih radionica, radove kreativca, umetnika, zanatlija. Posebnu pažnju privlači tradicionalni ručni rad koji podseća na umeće i ljubav sa kojima su bake vezle stolnjake, jastučiće, plele, takale. I danas postoji mnogo onih koji heklicom I koncem nastoje da sačuvaju od zaborava duh prošlih vremena. Ručna izrada ukrasa, odevnih i dekorativnih predmeta, nakita, igračaka zahteva vreme I posvećenost. Kupci veoma cene trud i originalnost, rado kupuju ručne radove da bi sa njima oplemenili dom ili darovali prijatelje. Ali to nije sve, na pijacama se mogu nabaviti najukusniji domaći kolači, najbolje kore, med, delikatesni suhomesnati proizvodi, jaja, sir i kajmak za svačiji ukus.

Pijaca je mesto gde svaki proizvod nađe svog kupca, ali i brojne posmatrače koji mu se dive! Bilo da dolazite u nabavku svežih namirnica, zimnice, želite da izaberete originalan poklon ili biljke koje će ulepšati vaš dom, beogradske pijace su pravo mesto za kupovinu. Otkrite neverovatne arome, okusite hranu pripremljenu po dobro čuvanoj recepturi, osetite miris cveća, snabdevajte se direktno od proizvođača i uživajte u bogatoj i raznovrsnoj ponudi na pijaci. Dođite sa porodicom i prijateljima na slasno putovanje između tezgi i neodoljivih domaćih proizvoda. Pijace su savršeno mesto za gastronomski užitak i druženje, o tome svedoče i brojni turisti koji ne propuštaju priliku da dožive pijačni dan, živahnu atmosferu, uživaju u izvrsnoj hrani i da za uspomenu pazare poneki delikates ili flašu tradicionalnog pića.

Ponuda na beogradskim pijacama je veoma bogata, kao i poseta, zato su one prava mesta da izložite ili pronađete kvalitetne, sveže namirnice I domaće proizvode. Svesni potreba i interesovanja kupaca, ali i značaja da se domaći proizvodi i ručni radovi što više približe kupcima JKP „Beogradske pijace“ organizuje menifestacije „Karavan zimnice“, Noćni market“, brojne tematske bazare i dr. Ovi događaji su stekli veliku naklonost posetilaca I izlagača, jer garantuju ne samo dobru kupovinu već i odličnu zabavu. Izvrsna prilika za sve koji žele da plasiraju svoje proizvode na beogradskim pijacama je i mogućnost da na pijaci po izboru zakupe „Tezgu na dan“ . Na ovaj način JKP „Beogradske pijace“ pruža podršku razvoju preduzetništva, ali i obogaćuje raznovrsnu ponudu pijaca.

Sve što mi treba je #napijaci

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four + fifteen =