Bankrotirao poznati proizvođač hrane

Prema pisanju nemačkih medija, startap Purefood zapao je u finansijske poteškoće, pa je zbog toga podneo zahtev za bankrot.

Nakon što je poznati britanski brend cipela “Hunter” nedavno zapao u finansijske teškoće, sada su slični problemi zadesili i prehrambeni brend “Purefood”. Kompanija mora da podnese zahtev za stečaj zbog finansijskih poteškoća.

Potrošači poznaju organske proizvode brenda “Purefood” po svojim podbrendovima.

Kompanija prodaje sladolede, energetske pločice i pice pod brendom “Lycka”.

Međutim, kako prenose mediji, kompanija je 10. oktobra podnela zahtev za stečaj. 

Prema rečima direktora, glavni akcionar nije želeo da uloži dodatni novac u kompaniju. 

Prethodno restrukturiranje start-ap-a bilo je neuspešno. Slaba prodaja i nedostatak ekonomskog uspeha na kraju su doveli do toga da kompanija podnese zahtev za stečaj. 

Međutim, kupci u početku mogu da odahnu, jer će se i pored stečajnog postupka poslovanje i proizvodnja nastaviti bez ograničenja. 

To znači da će proizvodi biti dostupni na poznatim prodajnim mestima do daljnjeg. 

Konkretno, različiti ukusi sladoleda iz “Lycka” već se mogu naći u mnogim supermarketima i diskontima. Uključujući trgovačke lance Rewe, Edeka i Aldi Süd. 

Pica i energetske pločice su se takođe prodavale u odabranim prodavnicama. Veganska čokolada iz “Lycke” bila je uvrštena u ponudu bistroa u Deutsche Bahnu. 

Purefood sebe opisuje kao kompaniju za društvenu hranu. Pored organskih sastojaka u proizvodima, startap želi da deo svoje prodaje dugoročno iskoristi i za finansiranje društveno korisnih projekata, prenose nemački mediji.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twelve + eleven =