Bežite: Stiže ruska osveta?

Načelnik oblasne vojne uprave regiona Heron saopštio je večeras nove informacije o situaciji u oslobođenim naseljima tog rejona.

Uprkos ulasku ukrajinske vojske u niz naselja u Hersonskoj oblasti, stanovnici treba da se klone nedavno oslobođenih mesta, objavio je Jaroslav Januševič na svom Telegram kanalu.

“Velika je verovatnoća da bi neprijatelj mogao granatirati oslobođena naselja na zapadnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti. Ruska vojska, kada beži, često napada civile jer je bespomoćna. To smo videli mnogo puta u oslobođenim mesta“, upozorio je Janušević.

Međutim, ukrajinske vlasti kažu da su uspele da uspostave neke osnovne službe u regionu. Januševič je tako saopštio da je u nedavno oslobođenim naseljima uspostavljeno snabdevanje prirodnim gasom za više od 300 domaćinstava.

“U samom centru grada Hersona uspeli su da uspostave pristup mobilnoj vezi. LTE veza preko Kijevstara (ukrajinskog mobilnog operatera) već radi u centru grada, na trgu naspram zgrade regionalne uprave“, rekao je on. CNN prenosi da je njihov tim video da su Ukrajinci podigli komunikacioni toranj u centru Hersona.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 − eight =