Brinite o sebi i svom zdravlju bez odlaganja

U organizaciji Udruženja „Žena uz ženu“, početkom decembra u Beogradu je održana konferencija pod nazivom „Ja to mogu“, na kojoj su predstavljene važne teme za dobrobit zdravlja žena sa akcentom na značaju prevencije u borbi s rakom dojke.

Od izuzetnog je značaja uključivanje svih u podizanju svesti najšire javnosti i pružanje podrške u ovoj životnoj borbi – od pojedinaca iz najbližeg okruženja, medija, do udruženja i kompanija, istakla je Nataša Bašić iz Kompanije „Dunav osiguranje“  na početku svog obraćanja na trećem panelu.

ZDRAVLJE OSIGURANJE PANEL

– Mi pomno pratimo dešavanja  u okruženju i u zajednici u kojoj poslujemo. Snažno podržavamo sve aktivnosti usmerene na preventivno delovanje, pa je otuda sasvim prirodno i došlo do podrške Udruženju „Žena uz ženu“ sa kojim sarađujemo  već pet godina. U Kompaniji „Dunav osiguranje“ pripremili smo ciljni proizvod cancer protection“, odnosno osiguranje za slučaj obolevanja od raka. U slučaju ugovaranja ove polise osiguranja osiguraniku je, u slučaju da se ispostavi dijagnoza kancera u periodu trajanja osiguranja, obezbeđena naknada u jednokratnom novčanom iznosu koji se kreće u rasponu od petsto hiljada  do pet miliona dinara. Ta polisa podrazumeva i stručnu podršku koja se, pre svega, ogleda u drugom lekarskom mišljenju od strane multidisciplinarnog tima lekara. Ono je potpuno besplatno za osiguranika, a dobija se iz referentnih medicinskih centara u svetu, istakla je Bašić.

Rak dojke izlečiv je u više od 90 odsto slučajeva ukoliko se otkrije na vreme, a ključ je u redovnim preventivnim pregledima dojki. Kompanija „Dunav osiguranje“ kreirala je upravo polisu koja u prvi plan stavlja preventivnu zaštitu.

– Komforan i efikasan način zakazivanja lekarskog pregleda i posete lekaru, bilo da je u pitanju obavljanje osnovnih, specijalističkih i kontrolnih pregleda, sprovođenje laboratorijskih analiza i dijagnostičkih procedura, kao i zbrinjavanje hitnih zdravstvenih stanja, moguće je uz polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Ova polisa obuhvata vanbolničko i bolničko lečenje u svom osnovnom pokriću. Pored osnovnog, mogu se ugovoriti i dopunska pokrića, pre svih sistematski pregled, koji  uključuje osnovnu laboratorijsku analizu, pregled interniste sa EKG-om, oftalmološki pregled, ultrazvuk abdomena, kompletan ginekološki pregled za žene sa ultrazvukom dojke.  Polisu mogu ugovoriti pojedinci za svoje lične potrebe ili članove svoje porodice, ali i poslodavci za svoje zaposlene, u kom slučaju stiču poreske olakšice, pojasnila je Bašić.

Beograd, 6. decembra 2023. – Panel u Hotelu “Radisson Collection Old Mill” pod nazivom “Pacijent u središtu”, na kome je aktivno učestvovala Kompanija “Dunav osiguranje”. Učesnica ispred Kompanije “Dunav osiguranje” je Nataša Bašić, dok se ispred udruženja “Žena uz ženu” obratila Marija Lakić. FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Udruženje „Žena uz ženu“ pokrenuto je da pruži hrabrost i veru u pozitivan ishod obolelima od ovog malignog oboljenja.  Podrška prijatelja, onih koji razumeju kroz šta prolazi svaka žena s ovom dijagnozom od posebnog je značaja kada se suočava s teškim izazovima. To je ono što istinski razumeju i „Dunav“ i Udruženje i što ih je spojilo u ovoj uspešnoj saradnji.

Karavan „Budi hrabra pregledaj se“ u 2023. godini krstario je  gotovo pet meseci, pojašnjava Marija Lakić, jedan od osnivača Udruženja „Žena uz ženu“.

– Obišli smo 30 gradova širom Srbije  i uradili 3.265 pregleda. U saradnji sa našim partnerom Kompanijom „Dunav“ uspeli smo da ženama priuštimo besplatni ultrazvučni pregled dojki, odnosno brzi skrining. Statistika karavana ove godine je potvrdila 302 fibroadenoma i 725 cisti i mikrocisti na dojkama, a suspektne promene koje ukazuju na malignitet su nažalost  identifikovane kod čak 64 žene.

Za kraj ostaje samo da pošaljemo najvažniju poruka – oslonite se na prave prijatelje i brinite o sebi i svom zdravlju. Redovno, na vreme i bez odlaganja!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 − 11 =