ČAČAK DOBIJA NOVI TRŽNI CENTAR

Na kompleksu nekadašnjih fabrika PKS “Lateks” i “Prvi maj” u blizini centra grada biće izgrađen poslovni objekat “BIG Čačak”, a investitor će biti ogranak izrealske kompanije koja je gradila veliki tržni centar u Kragujevcu.

pixabay.com

Vrednost celokupne investicije iznosiće oko 50 miliona evra, a na ovaj način biće obezbeđeno ukupno oko 700 novih radnih mesta. Tržni centar prostiraće se na preko 30.000 metara kvadratnih i imaće 520 parking mesta na otvorenoj površini, piše RINA.

Otvaranje prvog od dva bloka tržnog centra planirano je za proleće 2024. godine, a u ovom poslovnom objektu biće smeštene trgovinske radnje najpoznatijih svetskih brenodva.

“Javna prezentacija trajala je do 26. avgusta u prostorijama Gradske uprave za urbanizam grada Čačka, svakog radnog dana od 8-14 časova uz prisustvo predstavnika stručne službe, u centralnom holu zgrade Grada i na sajtu grada Čačka,.www.cacak.org.rs. Urbanističkim projektom obrađuje se prostor u površini od 57.640 metara kvadratnih koji je do sada razrađivan Planom generalne regulacije „Industrijska zona, kompleksi bolnice i kasarne“, rečeno je u Gradskoj upravi za urbanizam.

Prostor koji je predmet razrade lociran je istočno od gradskog centra, u direktnom kontaktu sa desnom obalom reke Zapadne Morave. Određen je saobraćajnicama po obodu, odbrambenim nasipom reke Zapadne Morave i regulisanim koritom Lozničke reke. Drugi deo pomenutog kompleksa se nalazi sa južne strane, a povezan je sa predmetnim prostorom preko Lozničke reke na kojoj postoje prelazi, kako kolski tako i pešački.

 

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × two =