„Čistoća“ i danas sprovodi akciju suzbijanja komaraca

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i danas nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U utorak, 22. avgusta, u periodu od 18.00 časova do ponoći (večernji tretman) vršiće se suzbijanje odraslih komaraca uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama: Sava od Ostružničkog mosta ka mostu Gazeli, Bežanijski zimovnik, Novo Bežanijsko groblje, naselje Soko Salaš, Bojčinska šuma, nasip Progar, kanali u Boljevcima i uz Nautičko selo, SC „Surčin“, naselje Ključ, naselje Grmovac, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Vinogradska, nasip od Progara ka Jakovu, Ledine, Surčin, Stara Bežanija, Bežanijska kosa, Blok 49, Blok 70,70A, Blok 44,45, Radio far, Dobanovci i Jakovo.

Napomena: Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova,

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × four =