„Čistoća“ i sutra nastavlja akciju suzbijanja komaraca

Beograd, 22. maj 2023. godine – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i sutra sprovode akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i sa vode, termalnim i hladnim zamagljivanjem.

U utorak 23. maja 2023. godine, u periodu od 18.00 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: obala Crvenke ka Pančevačkom mostu iz čamca, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, naselja Mali Raj i Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka i put ka Staroj Borči, jezero Veliko Blato, Ovčanski Sebeš, Grocka, Brestovik, Košutnjak, Topčider, Zemun- Donji grad, Zemun- Gornji grad i Nova Galenika, Krnjača, Kotež, Borča, Mali zbeg, Borča Pretok, Put za Ovču, Ovča i Padinska Skela.

Svi preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × four =