„Čistoća“ i u četvrtak nastavlja tretmane suzbijanja komaraca

Beograd, 23. avgust 2023. godine – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i sutra nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U četvrtak, 24. avgusta, u periodu od 18.00 časova do ponoći vršiće se suzbijanje odraslih komaraca uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama: potez od Bele Stene do SC „25. maj“, Košutnjak, Topčider, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Banjička šuma, Ada Ciganlija, Makiš, Selo Rakovica, SC „Jajinci“, Novo groblje, groblje Orlovača, Sremačka šuma, Ranžirna stanica, Stara Karaburma, Mirijevo, Ćalije, Kaluđerica, Blok Sava Kovačević i Grga Andrijanović, Partizanski blok, Leštane, i Dorćol.

Napomena: Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova,

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + nine =