„Čistoća“ i u petak nastavlja tretman suzbijanja komaraca

Beograd, 27. jul 2023. godine – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i sutra nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U petak, 28. jula u periodu od 5.00 do 7.00 časova, kao i od 18.00 časova do ponoći ekipe JKP „Gradska čistoća“ vršiće suzbijanje odraslih komaraca uređajima sa zemlje.na sledećim lokacijama: Staro sajmište, Park Ušće, Park prijateljstva, Zemunski kej, (jutarnji tretman od 5.00 časova), Barička ada od Dubokog obe strane, Zabran i potez ka Zabrežju, Zabrežje, Grocka Gročanska ada, Obrenovac – Draževac, Konatice, Grabovac, Dren i Orašac, Veliko polje, Krtinska i Urovci, Poljane, Mala Moštanica, Jasenak i Baljevac, Mislođin, Barič, Zvečka, Belo polje, Rvati i Dudovi, Ljubinić, Vukićevica, Stubline, Piroman, Brovič i Trstenica, Ratari i Skela.

Napomena: Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova,

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 × 4 =