„Čistoća“ sutra sprovodi tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca

Beograd, 18. maj 2023. godine – Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ sutra sprovodi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U petak 19. maja 2023. godine, u periodu od 18.00 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Ada Ciganlija, Makiš, Grocka, Brestovik, Nasip od 45 Bloka ka Ostružničkom mostu i Surčinsko polje, Nasip Progar, Boljevci, Jakovo, Vinča, Ritopek.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seventeen + seven =