„Čistoća“ u ponedeljak nastavlja tretman suzbijanja komaraca

Beograd, 14. jul 2023. godine – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i u ponedeljak nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.
U ponedeljak, 17. jula u periodu od 18.00 časova pa do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Gročanska Ada, Dunav uz Vinču, Ritopek ka Grockoj, Ada Ciganlija, Makiš, Nasip od 45 bloka ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje i Vinogradska, Košutnjak i Topčider, Saj, 13. Maj i Goveđi brod, Novo groblje, Zvezdarska šuma, Banjička šuma.
Napomena: Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili. Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.
Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova, Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine − one =