„Dan u Kikindi”: Kulturni centar Kikinda

Portal Glas Nacije u serijalu tekstova „Dan u Kikindi” vodi Vas na najlepša mesta koja možete da posetite u ovom gradu.

Kulturni centar Kikinda nalazi se na Trgu srpskih dobrovoljaca br. 23 i opravdava naziv centra kulture. Osnovan je 1985. godine pod nazivom Dom omladine i pionira ,,Mladost” nosio je taj naziv sve do 2009. godine od kada ga krasi današnji.

Ova ustanova služi gradu i građanima u pravljenju, organizovanju i sprovođenju raznih kulturnih događaja u koje spadaju manifestacije, koncerati, izložbe, tribine, seminari i ostalo.

Među najvažnije programe koje realizuje, i kojima se ponosi Kulturni centar Kikinda, spadaju izdavanje časopisi “Severni bunker” i “Kikindijanci” kao i mesečni informator za kulturu “Kikindski kulturni vodič”. Internacionalni muzički festival “Refuse/Resist” i godišnja gitarijada “Ki-Rock”, potom organizacija dečijih manifestacija “Zmajeve dečje igre” i “Pozdrav proleću”, kao i organizacija niskobudžetnog filmskog festivala “Low Budget” događaji su koje ovaj centar sa velikim zadovoljstvom omogućava poštovaocima pravih vrednosti zbog čega vas pozivamo da posetite ovaj grad.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + 10 =