Danka (2) izašla iz šipražja kada je ubijena: Ovako je GPS signal pomogao policiji da “sklopi kockice” zločina

“Dete je izašlo, po našim pretpostavkama, iz šipražja. To pokazuje i mesto stajanja. Imamo još dvoje svedoka, majku i sina, koji su ovom ulicom otišli ovamo i videli su dete…”, rekao je Gašić

Ministar policije Bratislav Gašić danas je na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke Ilić (2) iz Bora pokazao je danas fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u vozilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo devojčice iz Bora.

“Ova plava crta koju vidite je njihovo kretanja, dolazak, okretanje u dvorištu i vraćanje nazad. Sam uređaj prikazuje i brzinu, oni su se kretali 20 kilometara na sat”, rekao je Gašić.

Kako je dodao prva informacija koja je bila jeste da je dete nalazilo na raskrsnici.

“Prvi svedok, komšinica, ju je videla ovde (na raskrsnici, op. aut.), nažalost nije gledala na sat. Dete je tim putem krenulo dole”, pokazujući na fotografiji lokaciju kuće Ilića i dodajući da su se tu osumnjičeni okrenuli vozilom i otkrivajući mesto gde je, kako se veruje, automobil udario u malu Danku.

“Dete je izašlo, po našim pretpostavkama, iz šipražja. To pokazuje i mesto stajanja. Imamo još dvoje svedoka, majku i sina, koji su ovom ulicom otišli ovamo i videli su dete kako, pre dolaska “fijata pande”, ide okrenuto leđima na gore”, pojasnio je Gašić.

Minsitar je potom rekao da se potom uklopilo i vreme.

“Dete je išlo ovim putem izgubljeno, da li je to sedam ili devet minuta oko kojih se sporimo kada se to tačno desilo, ali nepunih dva minuta posle tog događaja nailazi otac, sreće ih, tu oni staju i pita ih da li su videli devojčicu, oni negiraju to i nastavljaju dalje, a otac je nastavio potragu sa svojim kolegama sa kojima je došao”, rekao je ministar Gašić.

Ministar je rekao da su dvojica osumnjičenih bila drugi dan dovedena i poligrafski ispitana.

“Vozač automobila je tog dana ima zakasnelu reakciju na poligrafsko ispitivanja, a suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeta sva tri automobila. Dakle njihovi privatni automobili i službeni automobil iz kojeg su naši forenzičari uzeli sve što je trebalo da bi se uradilo ispitivanje”, rekao je Gašić i objasnio odakle su sve uzeti uzorci.

“Njih dvojica u ovom trenutku su nas odveli do deponije da nam pokažu gde su bacili telo, ali mi imamo saznanja da se jedan od njih vratio tu 28. marta i prebacio telo na drugu lokaciju. Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu”, rekao je ministar.

Podsetimo, mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom. Ministar policije je na konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dete nestalo.Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za devojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena.

telegraf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 − 4 =