DEKA JOCA IZ MIONICE NAPUNIO 103 GODINE! Predsednik opštine ispunio svoje! obećanje

Predsednik opštine Mionica je obećao deki Joci da će zajedno proslaviti njegov rođendan i to sa lubenicom, što je i ispunio.

Najstariji stanovnik opštine Mionica, Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio je 103. rođendan!

Ovog vremešnog Krčmarca, koji kaže da se nikad nije bolje živelo, je tom prilikom posetio
predsednik opštine Mionica, Boban Janković.

– Obećao sam našem deda Joci da ću doći da proslavimo njegov 103. rođendan, i evo nas, zajedno prelepim povodom. Dobro se sećam njegovih reči da danas jedemo lubenicu u februaru i za Svetog Nikolu, a pre se išlo u pocepanim pantalonama. Ispunio sam obećanje, zajedno smo proslavili njegov 103. rođendan, a tu je i lubenica, ni manje, ni više, nego baš u februaru. Prava je dragocenost i čast popričati sa Jordanom koji predstavlja jednu enciklopediju svega što je proživeo. On nam je motiv da budemo još bolji – rekao je Janković.

Jordan Jevtović živi u Krčmaru. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner, a u osamdesetim godinama je prestao da pije kafu

Hvala predsedniku opštine što me je posetio. Osećam se radosno, kao kad sam dobijao unuke
i praunuke. Tako se osećam. Ja sam prešao ono što nisam zamišljao. Pre sam u školu išao
pocepanih pantalona, i ako nešto imam uz proju da pojedem, križulja i tablica. Pored furune smo nas trojica spavali. Danas je drugačije. Od kralja Aleksandra do ovog našeg, Vučić Aleksandra nije se bolje živelo – kaže deda Joca iz Krčmara.

Deda Joca živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu, unuci i praunuci mu redovno dolaze. Omiljeni je stanovnik sela Krčmar i pripada mu mesto najstarijeg stanovnika opštine Mionica.

Volja za životom ovog vremešnog čoveka nije napustila, a iako mnogi sanjaju o životnom veku koji je on doživeo, kaže da je recept vrlo prost, a to je zaboraviti na nerviranje!

– Ja sam odavno doneo odluku da se ne nerviram! Život sam prihvatio onakav kakav je. Nerviranje samo donosi probleme, jer nervozan čovek ne može da donese promišljene odluke, a loše i utiče na zdravlje. Odavno ne postoji ni jedna stvar koja može da me iznervira – ispričao je ranije ovaj vremešni Krčmarac.

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 − 13 =