DETALJNO O PODZEMLJU! Prećutni dogovori, lova i likvidacije – ovako funkcioniše superkartel

Činili su najteža krivična dela poput teških ubistava, zaduženi su za sav kokain koji protiče kroz Balkan, upravljaju srpskim i crnogorskim podzemljem, zaleđinu su imali od strane bezbednosnih službi, a iako se činilo da im zakon ne može ništa, neki od njih su završili iza rešetaka. Ovako je funkcionisao superkartel, kojim su rukovodili Radoje Zvicer, ozloglaženi vođa “kavčana”, čuveni narko-bos Darko Šarić, grupa kasapina Veljka Belivuka i ekipa okupljena oko Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara.

Radoje Zvicer je dobro poznato ime u podzemlju, ali i na stupcima crne hronike. Preživeo je atentat u Kijevu, a nedavno je u medije isplivala lažna informacija da je likvidiran u Panami. Ipak, njegovo ime je trenutno nalik legendi, jer svi pričaju o njemu i kriminalnim delima koje vrši, ali niko ne zna lokaciju na kojoj se nalazi. Takođe, srpsko pravosuđe ga ne tereti ni za jedno teže krivično delo.

Za razliku od toga, naše komšije pokreću istrage, ali i podižu optužnice protiv ozloglašenog kavčanina.

Crna Gora je protiv Zvicera i Slobodana Kašćelana, drugog vođe kavačkog klana, podigla optužnicu zbog stvaranja kriminalne organizacije, ali i zbog organizovanja likvidacije Nikole Stanišića iz Podgorice.

Takođe, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Radoja Zvicera, ali i Darka Šarića za stvaranje kriminalne organizacije i organizovanje ubistva škaljaraca na Krfu – Alana Kožara i Damira Hadžića.

U “lov” na vođe moćnog klana krenuli su i pravosudni organi Republike Srpske.

Zvicer je osumnjičen u Republici Srpskoj, da je naložio postavljanje eksplozivne naprave ispod automobila u vlasništvu Ognjena Orašanina zvanog Oras sa Sokoca, navodnog vođu “sokolačkog klana” koji važi za osobu blisku “škaljarskom klanu” i saradnika Filipa Koraća. Bomba je bila postavljena ispod suvozačevog sedišta, ali je na vreme primećena i demontirana.

U Srbiji Zvicer je zadobio posebnu medijsku tokom suđenja ozloglašenoj grupi Belivuk-Miljković, koja je ispostava kavačkog klana u Srbiji.

“Zvicer obezbedio pet miliona za svrgavanje vlasti”

Već nakon što je u februaru 2021. godine kriminalna grupa pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića privedena, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je više puta ime Radoje Zvicera, govoreći o njemu u kontekstu vođe grupe kom su Belivuk i Miljković iz Beograda slali ćevape napravljena od ljudskog mesa. 

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nineteen + one =