Digitalni karavan u Obrenovcu

30. 9. 2023. Na poziv premijerke Ane Brnabić, u cilju promocije digitalnih usluga i Penzionerske kartice, Fond PIO danas je bio deo ekspedicije “Digitalni karavan” koja je održana u Obrenovcu.

Današnje radionice imale su za cilj podizanje svesti građana o značaju digitalnih veština i pismenosti, a najstariji građani su u Digitalnom kutku imali radionice na temu elektronskog identiteta, odnosno ko je eGrađanin, kako se koristi eUprava, eTrgovina, podizanje svesti o tome da su mladi ti koji uče starije i na taj način premošćuju jaz između generacija.

Premijerka Ana Brnabić posetila je i štand Fonda PIO gde se informisala o svim benefitima koje donosi Penzionerska kartica nove generacije i tom prilikom smo je upoznali sa onlajn prijavom za kartice.

Fond PIO nastoji da aktivno učestvuje u svim procesima digitalizacije kako bi korisnicima omogućio da ostvare svoja prava na što lakši i brži način, a Penzionerska kartica nove generacije je najnoviji projekat koji pomaže poboljšanju kvaliteta života naših starijih sugrađana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

11 + thirteen =