Direktor Fonda obišao Udruženje penzionera i Dom za stare u Smederevu

Direktor Republičkog fonda PIO, Relja Ognjenović, sa saradnicima, obišao je 22. juna Udruženje penzionera grada Smedereva i prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja 80 godina postojanja i rada ove penzionerske organizacije.

Nakon toga, direktor Fonda je posetio Dom za stara lica u Smederevu i donirao im je televizor koji je obezbedio iz sopstvenih sredstava.

Ova ustanova okuplja 190 korisnika od kojih polovina ne može da se samostalno stara o sebi. Na njihovu molbu, iz sopstvenih sredstava donirao sam im televizor koji je bio neophodan da bi korisnicima upotpunio ugođaj druženja i uživanja. Veliki utisak na mene ostavila je količina ljubavi koju sam imao prilike da osetim u razgovoru sa korisnicima, u stisku ruke i blagim pogledima. Starije osobe ovde imaju lep ambijent, pristojne i uslovne prostorije za boravak i nadasve veoma ljubazno i predusretljivo osoblje – rekao je tom prilikom Relja Ognjenović.
Direktor Fonda je podsetio da je kvalitet života starijih sugrađana važan segment svakog društva i ovakav odnos prema našim starima pokazatelj je da je uvek moguće pružiti više ako svako uloži delić truda i učini im starost lepšom i prijatnijom.

Fond PIO tradicionalno neguje dobru saradnju sa svim udruženjima penzionera, penzionerskim organizacijama, domovima za stare i svima koji ulažu napore kako bi se podigao kvalitet života starijih osoba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

14 − five =