Đokovića pitali da li je najbolji: “Nisam, peti sam”

Novak Đoković odgovarao je na pitanja novinara posle osvajanja Završnog mastersa u Torinu.

Srpski teniser je u finalu savladao Kaspera Ruda posle dva seta, te tako bez poraza stigao do šestog trofeja u ovom takmičenju.

Ona će mu doneti i peto mesto na kraju godine, koju je kao prvi završio Karlos Alkaras.

Novinare je zanimalo da li Đoković sebe smatra najbolji na svetu.

“Nisam. Peti sam (smeh)”, rekao je Đoković i dodao:

“Ove nedelje verovatno jesam. Sveukupno rangiranje pokazuje ko je imao najbolju godinu, a Alkaras je broj jedan. Nema mnogo toga da se kaže. U mislim sam uvek najbolji na svetu, naravno. Takav mi je mentalitet i pristup. Bez obzira ko je prekoputa mreže, bez obzira kakva je podloga, sezona, misli su mi uvek iste. Ambicije su najveće. Takav pristup me je doveo dovde, da sada sedim sa jednim od najvažnijih trofeja u sportu. Osećam se dobro. Brinem o sebi. Imam odličan tim ljudi oko sebe. Za mene je ovo ljubav i strast. Sve dok to bude bilo prisutno, izazivaću mlađe momke za velike trofeje”.

Novak je trijumfovao prvi put na Završnom turniru posle sedam godina.

“Prošlo je dosta vremena od poslednjeg trofeja. Sedam godina. Sećam se svih tih mečeva. Možda sada ne mogu da se setim koji mi je bio najteži. Svaka pobeda je jedinstvena. Možda protiv Davidenka 2008. u Šangaju. Prvi je uvek najposebniji. Tako da bih verovatno izabrao taj.”

Đoković i dalje oseća glad za pobedama i velikim trofejima.

“Nisam jeo posle meča, tako da sam jako gladan (smeh). Šalu na stranu, naravno da jesam. Motivacija je uvek prisutna. Veoma sam gladan da dokažem da sam i dalje jedan op najboljih na svetu, da mogu da pobedim na velikim turnirima. Vidimo se u Australiji (smeh)”, istakao je Novak.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 + nine =