ĐORĐE ADŽIĆ ZA SD: Trinkijeri se ponosi što je bio u Partizanu, u Bajernu se specifično spremamo za Zvezdu

Đorđe Adžić spada još uvek u grupu mlađih srpskih trenera pred kojima je nadamo se svetla budućnost. Istinski zaljubljenici u košarku vrlo dobro znaju koliko je Adžić do sada postigao, one druge ćemo podsetiti da je radio u Ušću, Vršcu, Vizuri, Megi, vodio u jednom kratkom periodu Budućnost iz Podgorice, bio skaut nekoliko NBA timova.

Bio član stručnih štabova mlađih reprezentativnih selekcija, među kojima je i ona koja je na čelu sa Nikolom Jokićem, Nilolom Milutinovim i Vasilijem Micićem osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu Češkoj. Kao nagrada za dotašnji rad usledio je poziv Dušana Ivkovića da bude deo Stručnog štaba Evropskom prvenstvu 2013. u Sloveniji.

Nije legendarni Duda ni ovoga puta pogrešio. Odmah je video Adžićevu posvećenost, radnu etiku, ali veliko znanje i trud. Ubrzo su zajedno radili i u Efesu.

Poslednje dve sezone Đorđe Adžić je pomoćni trener u Bajernu iz Minhena. Jedan je od najvažnijih saradnika Andree Trinkijerija. Davno su se upoznali, ali je tek kasnije usledio došlo do saradnje.

– Kada je Trinkijeri preuzeo Bajern, mesto u Stručnom štabu na poziciji pomoćnog trenera-skauta je bilo otvoreno. Aplicirao sam i ubrzo se dogovorio sa njim i sa klubom, tako da smo i počeli našu saradnju. Imao sam prilike da tokom Letnje lige u Orlandu 2014-te godine i upoznam Andreu, nismo do sada radili zajedno, ali mi je veoma drago da smo saradnju nakon prve sezone nastavili i što sam deo njegovog tima – ne krije zadovoljstvo Adžić.

Svaki član Stručnog štaba ima konkretne zadatke, svaki od njih je u službi igrača, tima i naravno konačnog rezultata.

– Moj primarni zadatak u Stručnom štabu jeste posao video koordinatorora. Koordinišem pripremu za protivnike, analizu naše i igre protivnika, takođe se bavim i odeljkom za analitiku. Rad u Bajernu je veoma dinamičan i organizovan do najsitnijih detalja i svaki trener ima svoj zadatak, u službi pomoći kako svakom igraču individualno, tako i celokupnom timu. Imamo posebnog trenera za individualni razvoj, a i svaki trener ima svoje konkretne zadatke na terenu. U rad su uključeni i treneri mlađih kategorija, kao i treneri mladog tima, koji prenose zahteve na igrače koje razvijamo za prvi tim.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 − 8 =