Dragan Đilas diplomatama najavio haos: “Imam 1.000 jako ljutih naoružanih momaka”

Vlasnik liste “Srbija protiv nasilja” Dragan Đilas imao je i pre 17. decembra spreman plan da sa političke pređe na nasilnu borbu protiv vlasti, piše “Kurir”.

Kako saznaje ovaj medij, iz dva različita izvora, od kojih je jedan vrlo blizak diplomatskim krugovima, nekoliko dana pre izbora Đilas je predstavnicima ambasada pojedinih zemalja EU praktično najavio nerede, kakvim smo svedočili u nedelju uveče.

On je, prema saznanjima “Kurira”, u tim razgovorima sa nekolicinom diplomata rekao da ima spremno 1.000 “veoma ljutih i naoružanih momaka”. Ova informacija mogla bi biti od velikog značaja za javnost, s obzirom na dešavanja kojima svedočimo ovih dana.

“Desilo se da su neki ljudi iz inicijative ProGlas pojedinim ambasadama prijavili da Đilas od njih traži da se priključe u pravljenju nereda na ulicama i upadima u institucije. Onda su ovi kontakti iz ambasada zvali da to provere i Đilas je rekao, citiram: “Imam 1.000 jako ljutih naoružanih momaka, je*aću im kevu”, otkio je izvor, a isto je potvrdio i drugi izvor Kurira. 

Ovo bi moglo biti objašnjenje svega što se događalo u nedelju uveče ispred Skupštine grada Beograda, kada je grupa građana predvođena stranačkim aktivistima koalicije Srbija protiv nasilja pokušala da nasilno uđe u zgradu. U ovom pohodu učestvovali su i Đilasovi politički saradnici, poput Nebojše Zelenovića, Miroslava Aleksića i Srđana Milivojevića koji su praktično diktirali kako masa treba da razvaljuje skupštinska vrata. 

Nerede je pratilo i divljačko kamenovanje zdanja Stari dvor. Demonstranti su za taj pohod vadili kamenice iz makadamskog prilaza zdradi, te su njima gađali prozore i vrata gradske skupštine, ali i policiju koja je štitila državnu instituciju. U ovom nasilnom pohodu na Stari dvor u masi su se mogli čuti i uzvici “Daj sad dinamit”
b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 + 7 =