Dragović: Želim da odem iz Zvezde!

Iskusni štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović najavio je odlazak sa “Rajka Mitića”.

Dragović je za dve sezone u Zvezdi osvojio dve titule i na korak je od druge duple krune.

Međutim, zasitio se fudbala u Srbiji i želi novi izazov u karijeri, uprkos prilici da sa Zvezdom igra u Ligi šampiona na jesen.

“Vreme je za promenu, želim da odem”, rekao je Dragović za austijski “Kronen cajtung”.

“U pogledu uspeha, prelazak u Beograd je bio prava stvar. Ne možete zamisliti ništa bolje od osvajanja titule u Srbiji sa Zvezdom. Znate koliko sam vezan za dedu, on je bio presrećan što sam potpisao za njegov omiljeni klub i osvojio titulu”.

Dragović ima 32 godine, a u karijeri je osvojio 13 titula. 

“Igrao sam u Švajcarskoj, Ukrajini, Nemačkoj, Engleskoj i Srbiji, a moj stari san je italijanska Serija A. Moj moto ‘old but gold’ važi tamo i želeo bih da tamo zaigram”, istakao je Dragović. 

Dragović ima važeći ugovor sa Zvezdom i po završetku ove sezone.

“Dao sam sve od sebe klubu dve godin, verujem i nadam se da niko neće postaviti prepreku na moj put, da će moja želja za promenom biti shvaćena i prihvaćena”.

Dragovića su mediji dovodili u vezu sa austrijskim klubovima LASK-om, Rapidom i Austrijom, u kojoj je ponikao.

“To je klub u kojem sam odrastao kao fudbaler, sa kojim imam prirodno posebnu vezu, gde sam mogao da počnem uspešnu karijeru. Austrija će uvek biti tema, naravno, ali bih voleo da nastavim karijeru u inostranstvu, ako bude prilike”.

Dragović je za Zvezdu odigrao 94 utakmice. Prethodno je igrao za Bazel, Dinamo Kijev, Bajer Leverkuzen, Austriju, Lester siti.

b92


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fifteen − 3 =