Ekipe „Čistoće“ i u ponedeljak nastavljaju tretman suzbijanja komaraca

Beograd, 21. jul 2023. godine – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i u ponedeljak nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

U ponedeljak, 24. jula u periodu od 18.00 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Ada Ciganlija, Makiš, nasip od Dunavca ka Jabučkom Ritu, nasip od Malog Raja ka Jabučkom Ritu, nasip od Dunavca ka Prelivu, nasip od Crvenke ka Prelivu, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkića dunavac, Crvenka i put ka Staroj Borči, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, Mali Raj, Azilantski centar.

Napomena: Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova,

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 − twelve =