FANTASTIČNE VESTI ZA PENZIONERE

Penzije u Srbiji će od 1. novembra biti povećane za devet odsto, a od 1. januara za još 12 odsto, pa će penzioneri sledeće godine imati penziju veću za više od 20 odsto nego sada, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je govoreći za Jutarnji dnevnik RTS rekao i da će plate u javnom sektoru od 1. januara biti povećane za 12,5 odsto i podsetio da je i minimalna zarada povećana za 14,3 odsto i da će sledeće godine prvi put preći 40.000 dinara.

Ministar Mali je rekao da će bez obzira na otežavajuće okolnosti, naši najstariji sugrađani moći da očekuju povećanje penzija od 1. novembra od devet odsto, a od 1. januara naredne godine od 12 odsto.

Tako će od 1. januara penzioneri imati preko 20 odsto veću penziju. Imajući u vidu da je prosek inflacije za ovu godinu oko 11,5 odsto, a za sledeću je projekcija 8,7 odsto, imaćemo povećanje penzija u realnom iznosu. Imamo i odluku o povećanju minimalne zarade od 14,3 odsto i po prvi put minimalna zarada ide preko 40.000 dinara, a od 1. januara idemo i sa povećanjem plata u javom sektoru od 12,5 odsto – podsetio je Mali.

Kako je rekao, nastavlja se sa ekonomskom politikom, koja sa jedne strane vodi računa o životnom standardu građana, a sa druge strane, ekonomski je važno da se potrošnja nastavi i da ekonomska aktivnost u našoj zemlji nastavi da se odvija.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × five =