Grad Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa, najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, te da će novac koji je namenjen za vatromet biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.

Kako je naveo, prestonica će se priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja.

– Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac – rekao je Aleksandar Šapić

Empatija prema životinjama

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama. 

– Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato samo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi – naveo je Šapić.

blic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seventeen − fifteen =