GRAĐANI NERVOZNI, DA LI JE MARKET U SRBIJI POKRAO KUPCE!? Snimio trik sa vagom, pa izazvao skandal na mrežama, oglasili se iz radnje

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je snimak iz jedne prodavnice u Srbiji. Na snimku čovek pokušava da pokaže kako ovaj poznati supermarket navodno vara kupce i to na “sitno.” On pokazuje i tvrdi da prodavnica koristi “trik” sa vagom koja meri gramažu voća i povrća

Snimak je ubrzo postao viralan, a ljudi su bili besni nakon snimka koji su videli, neki su mislili da su i oni prevareni, dok su drugi pokušavali da objasne korisniku koji je okačio snimak, da zapravo nije došlo do prevare, već je vaga svakako na nuli kada stoji poklopac.“Ali vaga odlazi u minus kad se skine tacna”, “Nije tako kao Što izgleda. Kada je skinuo ovu plastiku, otišla je u minus”, “Ovce su za šišanje”, bili su neki od komentara.Na snimku se vidi da preko vage stoji providna plastika. Na tu plastiku stavljamo voće i povrće kako bismo izmerili njihovu masu, a sama plastika teži 100 grama. Kada je plastika na tasu, displej pokazuje 0 kg. Kada se plastika skloni, na ekranu ne postoji podatak o gramaži. 

Muškarac je, kao se vidi na snimku, izmerio banane dva puta. Sa plastikom su težile 716 grama, a kada je sklonio plastiku, masa je iznosila 618 grama. Oglasili su se i iz prodavnice.

– Plastika koja se u ovom slučaju vodi kao sporna je sastavni deo same vage. Vaga se na taj način tarira. Ukoliko se plastika ukloni, vaga odlazi u minus. U ovom slučaju to je detalj koji nije snimljen i samim tim snimak dovodi javnost u zabludu – objasnili su za Blic žena iz uprave i zauzeli stav da posredi ne postoji motiv potkradanja.

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seventeen − 2 =