Grčka vraća mere od 01. septembra?

Srpske turiste obradovala je vest u maju kada je doneta odluka da se u Grčkoj ukinu sve mere te da naši državljani mogu ovu zemlju da posete samo sa pasošem, bez ikakvih kovid potvrda i dokumenata. Ova odluka je na snazi do 1. septembra, ali šta nakon toga? Da li se mere vraćaju ili ne?

pixabay.com
Mnogi državljani naše zemlje željno iščekuju septembar, jer će tada moći da letuju po znatno nižim cenama i bez velike gužve.

Da li će Grčka vratiti kovid mere od 1. septembra ili ne, prokomentarisao je nedavno grčki ministar zdravlja Tanos Plevris.

“Neće biti potrebe za uvođenjem kovid mera na jesen”, rekao je Plevris gostujući na televiziji SKAI, prenosi Greece travel pages.

“Imamo protokole lečenja, vakcinisanu populaciju, varijante i antivirusne lekove. Ova sveobuhvatna kombinacija nam omogućava da budemo optimisti da se nećemo vratiti na obavezne mere i ograničenja”, rekao je on.

Plevris je rekao da će biti spremni da preduzmu sve potrebne mere ukoliko bude potrebe, ali da ne žele da dođu do restriktivnih mera.

U svakom slučaju, Ministarstvo zdravlja će u septembru ponovo proceniti epidemiološku situaciju i uzeti u obzir da li je nacionalni zdravstveni sistem pod pritiskom pre nego što odluči o mogućim merama.

 

B92/Glas Nacije

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nineteen + 15 =