Hrvatska dere sa cenama; Poručili škampe, najeli se pa se pokajali kad je stigao račun

Sezona je velikih računa, velikih troškova i letovanja, pa je u to ime još jedan slučaj iz Hrvatske izašao na videlo. Jasno je da kruže priče da je preskupo tamo ove godine, ali dešava se i da pogrešno protumačite neke cene, kao ovaj ogspodin.

Leto je sezona čiji se dolazak nepogrešivo može uočiti po iznenadnoj poplavi fotografija računa iz barova, restorana, prodavnica i drugih ugostiteljskih i komercijalnih objekata širom jadranske obale i dalje. U tom smislu, ova turistička sezona dosad je ostala upamćena po džambo pici iz hvarske pekare po ceni od 400 kuna i sendviču iz opatijskog kafića po ceni od 120 kuna.

Svaki proizvod, reći će upućeni, ima svoju cenu i kupca koji je spreman da je plati. Osim ako su cene vešto skrivene ili na prvi pogled nejasne čak i kada su na vidnom mestu.

‘Pisalo je 70 kuna, ali nije bilo objašnjenja’

Gost koji je ove nedelje sa prijateljima seo u restoran u Malom Lošinju s namerom da jedu škampe. Nisu se baš počastili jer su škampi, navodi, bili puni vode. Ali, pogađate, veći šok je usledio kada im je konobar doneo račun. Dve porcije škampa koštaju 690 kuna (oko 100 evra).

“Bio sam šokiran jer je na meniju pisalo da škampi koštaju 70 kuna, ali nije bilo objašnjenja. Nije naznačeno da je 70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa”, rekao nam je.

Poučen sopstvenim iskustvom, kaže: “Pažljivo čitajte šta piše na ribljim jelovnicima. Nemojte nasedati na to kao mi!”

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 − 4 =