Ima 88 miliona sati gledanja – zvanično najgledaniji film na Netfliksu

Film “The Gray Man” najgledaniji je sadržaj na Netfliksu ove nedelje, a gledaoci su proveli 88.5 miliona sati gledajući ga. Osim na globalnom nivou, “The Gray Man” najgledaniji je i u Hrvatskoj. Reč je o najskupljem Netfliksovom filmu u istoriji.

Uspeh filma verovatno iznenađuje kritičare koji su ga žestoko okarakterisali. Iako je u film uloženo mnogo novca te u njemu glume brojne zvezde, film je dožeo fijasko kod kritike. Uprkos tome što kritičari nemaju preterano dobro mišljenje o filmu, gledaoci su izgleda oduševljeni njime, a toliko im se svideo da traže da se što pre snimi nastavak.

Film su režirala braća Ruso (koji su se proslavili filmovima iz Marvel Cinematic Universea), a glumačka postava vrvi od poznatih imena. Uz Rajana Goslinga i Krisa Evansa tu je i britanski glumac Rege-Žan Pejdž, poznat po ulozi u megapopularnoj Netfliksovoj seriji Bridgerton, kao i Ana de Armas i Bili Bob Tornton.

Netfliks je u film uložio rekordnih 200 miliona dolara, a film prati agenta CIA-e Korta Gentrija (Gosling) kodnog imena Sierra Six, koji otkriva mračnu tajnu organizacije u kojoj radi.

Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, u novom Netfliksovom hitu radnja je pala u drugi plan jer svi pričaju samo o jednom detalju, treš brčićima Krisa Evansa u stilu 70-ih. Fenomen je već dobio i službeno ime, “The Evans Effect”, i prigodni hešteg na Twitteru #TrashStache (treš brčići), kako ih Goslingov lik naziva u filmu.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × 5 =