Imaju interes da ruše Poštu Srbije: Poštar Mitrović je Đilasov i Šolakov sindikalac

Beograd — Opozicioni mediji preneli su izjavu poštara Stefana Mitrovića koji je demantovao navode Vlade da je postignut dogovor da će štrajk radnika Pošte biti prekinut.

Ipak prema saznanjima “Novosti”, Mitrović nije samo običan poštar već vlasnik “D Ekspresa” i sindikalac Dragana Đilasa i Dragana Šolaka.

Naime, “D Ekspres” je privatna firma koja ima direktne interese da ruši JP “Pošte Srbije” jer obavlja uslužne delatnosti koji radi i ovo javno preduzeće. Takođe, sindikat kome pripada Mitrović “Sloga” deo je liste “Srbija protiv nasilja” iza koje stoji lider SSP Dragan Đilas.

Podsetimo, na sastanku u Vladi Srbije postignut je dogovor sa predstavnicima radnika Pošte Srbije, na osnovu sporazuma koji su potpisali Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predstavnici sindikata. 

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od dvadeset hiljada dinara, najkasnije do 25. novembra. Povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10%. 

Dodatno povećanje plata radnicima u tehnologiji dogodiće se 1. januara 2024. godine i iznosiće 10%, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21% u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji. Takođe, dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10%, počevši od 1. januara 2024. godine. Na sastanku je postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do sutra, 16. novembra u 12 časova. Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada, koja će biti isplaćena sa sledećom platom, zajedno sa putnim troškovima. 

Dodatno, Vlada je saglasna sa prijemom dodatnih radnika u tehnologiji i utvrđen je obavezan šestomesečni sastanak sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije o poslovanju, rezultatima i radnoj atmosferi u Pošti Srbije. 

Sastanku je prisustvovao i ministar informisanja I telekomunikacija Mihailo Jovanović.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × three =