JEZIVO! SILOVANA STUDENTKINJA U AUTOBUSU: I vozač je učestvovao u maltretiranju

Brutalno silovanje studentkinje pre 10 godina, u Nju Delhiju bilo je okidač koji je pokrenuo veliki aktivistički pokret za prava žena u Indiji, koja su do tada bila narušena.

Naime, šestorica mladića brutalno su silovali, a potom unakazili studentkinju Joti Sing Pandej (23), koja se slučajno zatekla sa njima u autobusu. Nažalost, mlada devojka je ubrzo nakon tragičnog događaja preminula zbog teških povreda mozga i tela koje je zadobila u napadu, pišu mediji.

Naime, napadači u autobusu su prvo istukli njenog prijatelja a zatim počeli da se iživljavaju na njoj. U jednom trenutku su joj rukom iščupali utrobu pa je onda bukvalno izbacili iz autobusa. Da bi stvar bila gora, u svemu je učestvovao i vozač autobusa.

Pukom srećom živela je još 13 dana nakon čega je zbog teških unutrašnjih povreda umrla. Lekari su rekli da nikad nisu videli takve povrede.

Zločin je izazvao brojne proteste jer se Indija već godinama bori sa vrlo visokom stopom silovanja (prijavi se jedno silovanje na svakih 20 minuta u proseku). Veliki broj se odnosi na maloletne žrtve. Ovaj monstruozni slučaj bila je kap koja je prelila čašu pogotovo zbog brutalnosti zločina.

Indijci širom zemlje tražili su smrtnu kaznu za počinitelje. Devojčina majka Aša Sing, koja je obećala ćerki na samrti da će se boriti za to da njeni napadači odgovaraju, prokomentarisala je ovu odluku:
“Zločin je pobedio. Izgubili smo. Naše trogodišnje zalaganje je propalo”. Trenutno se u Indiji razmatra menjanje zakona o dužini maksimalnog zatvaranja maloletnika u posebnim slučajevima. Ali, čak i ako promene zakon, nova se pravila neće odnositi na ovog počinitelja jer se na njegov slučaj primenjuje zakon koji je bio na snazi u vreme počinjenog dela.

Četvorica punoletnih monstruma osuđena su na smrt a jedan je umro u zatvoru. Zločin se dogodio 12. decembra 2012. godine oko 21.30 sati. Devojka se sa prijateljem ukrcala u autobus nakon posete bioskopu. Napali su ih šestorica muškaraca a nakon što su završili sa njima izbacili ih na put. Kasnije su priznali da se devojka žestoko borila. Pronađena kako leži u krvi sa iščupanom utrobom.

Ni nakon ovog zločina, kažu lokalni novinari, ništa se nije promenilo. Deo javnost smatra da je devojka tražila šta je dobila jer je izašla uveče van kuće, što nije primereno za ženu. O jezivom slučaju iz Nju Delhija BBC je napravio odličan dokumentarac “India’s Daughter” koji je u Indiji zabranjen.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

six − five =