Kadirov u komi? “U kritičnom je stanju”

Predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Andrej Jusov rekao je da je lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov u kritičnom stanju.

Lider Čečenije Ramzan Kadirov je u komi prema ukrajinskim tajnim službama (GRU). Strani mediji prenose da se zdravlje čečenskog šefa države znatno pogoršalo poslednjih dana.

Kako se navodi, sve pokazuje da pogoršanje njegovog zdravlja nije posledica bilo kakve povrede, već verovatno već postojećih bolesti.

“Informacija je potvrđena iz različitih izvora u medicinskim i političkim krugovima. Ne radi se o povredama. Ostale pojedinosti treba dodatno razjasniti. On je bolestan već duže vreme, a govorimo o sistemskim zdravstvenim problemima”, rekao je Jusov. 

Zdravstveno stanje Kadirova, koji je blizak saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, izazvalo je zabrinutost i spekulacije o njegovom nasledniku, posebno ako ne uspe da se oporavi.

Neki stručnjaci tvrde da bi Rusija mogla da pokuša da održi stabilnost u regionu imenovanjem kredibilnog naslednika, dok drugi strahuju da bi situacija mogla da dovede do povećanja tenzija i nestabilnosti. 

U međuvremenu, nisu saopšteni detalji o bolesti koja je čečenskog lidera dovela do ovog stanja. Napominje se da je ova vest počela da kruži društvenim mrežama, dok na Telegramu postoje srodni izveštaji na ruskim i čečenskim kanalima. 

Istovremeno, ruska strana nije zvanično potvrdila stanje Putinovog bliskog saveznika. Sada ostaje da se vidi kako će se razvijati događaji i kakve će posledice imati koma čečenskog lidera u regionu i odnosima sa Rusijom.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 + 18 =