KEFIR KAO TAJNI SASTOJAK ZA POMFRIT Kako da ulepšamo sebi kalorični zalogaj na domaći način

Pomfrit je opšteprihvaćeno jelo koje svi obožavamo, ali jedan sastojak ga čini posebnim – KEFIR

Specijalno za sve okorele ljubitelje slanog, hrskavog pomfrita, onog koji vam fino umasti prstiće i zagreje dušu. Ako ste se pitali šta pomfrit iz Meka čini toliko savršenim, odgovor nemamo, ali sada se pojavio recept koji tvrdi da uz pomoć tajnog sastojka – kefira – dobijate još ukusniju verziju ovog popularnog priloga.

Kefir je gust napitak koji se dobija fermentisanjem mleka. Podseća na jogurt zbog gustine, ali je kiselijeg ukusa i daleko zdraviji od svega onoga što nalazimo u rafovima radnji. Zrnca za kefir se dobijaju poput pelcera od domaćica. Kada dobijete zrnca, stavite ih u manju teglu i nalijte svežim mlekom. Može da bude kravlje, kozije, ovčije. U roku od 24 sata ćete dobiti kefir.

Sastojci:

– krompir – 1 kg

– hladna voda – 1 l
– 15 minuta u hladnoj vodi
– topla voda – 1 l
– 15 minuta u vrućoj vodi
– žumance – 1 komad
– so
– crni biber
– slatka paprika
– muskatni oraščić
– kefir – 200 ml
– gustin – 70 g
– ulje za prženje – 400 ml

alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen − 3 =