Koncert Femija Kutija 23. jula u Barutani

Jedan od najvećih živih afričkih muzičara, vlasnik mnogobrojnih hitova i albuma, višestruko nominovan za nagradu „Gremi”, ambasador Unicefa Femi Anikulapo Kuti nastupiće 23. jula u 21 čas u Barutani, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Domu omladine Beograda.

Tim povodom, sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić je istakla da je čast i zadovoljstvo svaki put ugostiti vrhunskog umetnika i humanistu Femija Kutija kojeg beogradska publika već dobro zna po fantastičnoj atmosferi koju „princ afrobita” stvara na svojim koncertima.

– Femi Kuti ne donosi samo svoju muziku već i duboko ukorenjenu posvećenost pravdi i slobodi. Njegov glas odjekuje širom sveta osvetljavajući važne globalne društvene teme, podsećajući nas na važnost međusobne podrške i razumevanja. Koncert u Barutani je prilika da još bolje upoznamo Femija Kutija, njegovu umetnost i neumornu borbu za bolji svet. Oni koji su već imali prilike da u Beogradu slušaju njegovu muziku na ranijim koncertima uživaće u inspirativnim trenucima i nezaboravnom iskustvu budući da Femi u prvi plan stavlja ne samo ritam i harmoniju već i samu suštinu čovečanstva kroz neumorno zalaganje za slobodu, pravdu i jednakost – istakla je Nataša Mihailović Vacić.

Femi Kuti je istakao da je veoma uzbuđen što ima priliku da sa svojom grupom ponovo nastupa u Beogradu.

– Koncert će biti pun pozitivne energije i nadam se da će posetioci iskoristiti priliku da igraju i uživaju u muzici. Želim da ta pozitivna energija donese svima mir, zajedništvo, razumevanje, inspiraciju i sve druge stvari koje su nam toliko potrebne u današnjem svetu – istakao je Femi Kuti.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Andrija Bojanić izrazio je zadovoljstvo što je ova institucija u prilici da organizuje koncert velikog umetnika i naglasio da su ovakvi koncerti dokaz koliko Grad Beograd vodi računa o kulturnim potrebama i sadržaju koji nudi Beograđanima.

Kuti u Beograd dolazi u pratnji svog velikog benda „The Positive Force” koji, kako muzički kritičari širom sveta kažu, čini da nastup izgleda kao tri šoua u jednom. Na mestu perkusioniste nastupaće i naš istaknuti muzičar Igor Vince, koji već više od jedne decenije nastupa i sarađuje sa Femijem Kutijem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 × two =