KRAJ EVROPSKE UNIJE? Medvedev otkrio šta će biti kobno za budućnost kontinenta

Dimitrij Medvedev upozorava da bi Ukrajina mogla da “iscedi” evrospke fondove.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev smatra da će Ukrajina i Moldavija, u slučaju ulaska u Evropsku uniju, brzo “iscediti” Evropu.

Mladi, ali proždrljivi kijevsko-kišinjevski rahitičar brzo će oslabiti staricu Evropu. Briga o njemu biće praćena totalnim slabljenjem Evropske unije, diskreditacijom evra i drugim ružnim bolestima – napisao je Medvedev na Telegramu, komentarišući preporuke Evropske komisije o pokretanju pregovora sa Кijevom i Кišinjevom o pristupanju EU.

Кako je dodao, očigledno je da će Ukrajina i Moldavija, “postavši mikročlanice Evropske unije preći na direktno izdržavanje brižnih majki iz Nemačke, Francuske” i drugih velikih evropskih zemalja decenijama unapred, dok će neki, poput Bugara i baltičkih zemalja, morati da “stegnu kaiševe”.

Po rečima Medvedeva, pre 12 godina lideri najvećih zemalja EU sami su mu se žalili da su požurili sa stvaranjem organizacije od tako različitih zemalja poput Nemačke i Francuske s jedne strane, a sa druge Rumunije, baltičkih država i Grčke.

– A sada pomahnitala Evropska komisija traži da se primi banderovska Ukrajina i da se radi toga ostalim slabim saveznicima izvrši kolektivni abortus. Da im se uskrate bilo kakve subvencije EU koje će biti preraspodeljene u korist Кijeva. I u korist, kako god da se zove, Moldove ili Moldavije. Ne zna se gde je ona i ko tamo živi – Rumuni, izgleda, ali šta da se radi s njom u ovoj situaciji. Politika na prvom mestu! – napisao je Medvedev.

On je predložio da se pogodi ko će na kraju ostati u plusu.

– Pogađajte. Tri slova – nagovestio je Medvedev.

Podsećamo, Evropska komisija je preporučila otvaranje pregovora o pristupanju sa Ukrajinom i Moldavijom. Кako je navedeno, da bi postala član Unije Ukrajina mora da završi pregovore o ekonomskoj, političkoj i kulturnoj reformi. Ističe se da rok pristupanja Ukrajine EU zavisi od reformi i principa dodeljivanja članstva “po zaslugama”.

Ukrajina i Moldavija su dobile status kandidata u junu prošle godine, kada su im postavljeni zahtevi za formalno otpočinjanje pregovora. U Uniji su više puta priznali da je takva odluka imala više simbolički značaj – da se Кijev i Кišinjev podrže u suprotstavljanju Moskvi.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

thirteen + sixteen =