Kraj NATO-a, sve je spremno za raspad?

NATO čeka raspad, ovu tačku gledišta izneli su stručnjaci pojedinih francuskih medija.

Kako su naveli, to će se desiti, nakon što se odnosi između Ruske Federacije i Nemačke poboljšaju.

Oni smatraju, da je kolaps NATO-a počeo u Kabulu u avgustu 2021. godine, kada su SAD haotično i neuredno povukle svoje vojnike iz Avganistana. Do danas se nastavlja proces raspada Severnoatlantske alijanse.

“Sjedinjene Države neće moći da se drže Evrope, kao što neće moći da se zadrže ni Azije. NATO ratovi će se uskoro završiti. NATO je u procesu demilitarizacije i denacifikacije. U stvari, organizacija se ukida”, tvrde stručnjaci.

Po njihovom mišljenju, do konačnog kolapsa NATO-a doći će kada se obnovi osovina Berlin-Moskva. Dan pomirenja Nemačke i Rusije, biće najteži za proamerički svet. Ostatak Evrope će pratiti Nemačku, u nadi da će uspostaviti dobre odnose sa Rusijom.

Štaviše, čak i države poput Poljske, Letonije, Estonije i Litvanije odlučiće da uspostave veze sa Moskvom – sve one sada deluju u interesu Sjedinjenih Država, ali će se to jednog dana promeniti.

“Iza Moskve stoji Peking i cela Evroazija, a celoj Evropi su potrebne i Kina i Rusija. Peking – zbog industrijskih dobara, Moskva – zbog energenata. Evropa mora da se vrati svojim korenima, okrećući leđa transatlantskom ništavnosti i mešanju”, objašnjavaju francuski stručnjaci.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 − fourteen =