KRASE TERASU I TOKOM JESENI! Ovo cveće trpi niže temperature!

Jesen je uveliko počela, a profesionalni baštovani savetuju da svoje biljke polako unosite u kuću. Ipak, postoje neke biljke koje možete negovati uprkos hladnijem vremenu

1. Hrizanteme

Jesenji cvet i lako se može gajiti u saksiji. Za najbolje rezultate potražite hrizanteme koje imaju više pupoljaka nego otvorenih cvetova (one će cvetati duže) i odmah ih presadite u veću posudu sa dobro dreniranom zemljom. Pri cvetanju, savetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prihrana u ovoj fazi nepotrebna.

2. Dan i noć

Predivna kombinacija teget i žute boje simbolizuje smenu noći i dana i predstavlja magičan cvet za hladne dane. Ove lepotice cvetaju raskošno tokom jeseni. Mogu se saditi tokom proleća u hladnijim klimama i trajaće do jeseni, ili ih možete tokom jeseni kupiti sa već razvijenim cvetom. Pri cvetanju, savetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prehrana u ovoj fazi nepotrebna. Vole vlažno i mokro dno, pa koristite saksije sa drenažnim rupama.

3. Helenijum

Ako tražite unikatno i manje uobičajeno cveće na jesenjim terasama, ali izuzetno lepo, razmislite o negovanju helenijuma. Ovi cvetovi dolaze u žutoj, narandžastoj i crvenoj boji. Takođe, helenijum je odličan kao rezano cveće za jesenje aranžmane. U jesen helenijum treba orezati, tako da stabljike budu dužine šake. Biljku zalivajte redovno.

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × five =