KREĆE GRADNJA NOVOG KINESKOG TRŽNOG CENTRA

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, koja se nalazi na javnom uvidu do 2. septembra, kompleks će se sastojati od dva objekta i saobraćajnice, piše eKapija.

pixabay.com

Objekti komercijalnog kompleksa koncipirani su kao savremeni objekti namenjeni plasiranju robe široke upotrebe u formi tržnog centra. Objekti su triangulisane volumetrije koja prati granice parcela.

Predviđena je fazna izgradnja i to tako što je prvom fazom obuhvaćena izgradnja objekta 1, saobraćajnice i dela parkinga koji zadovoljava potrebe objekta 1.

Bruto razvijena građevinska površina objekta 1 iznosiće 23.400,26 m2 sa pripadajućim parkingom od 330 mesta, od kojih su 24 predviđena za osobe sa invaliditetom.

Predviđeno je da objekat 1 ima pristup iz Ulice Jurija Gagarina. Objekat je spratnosti P+1, a u prizemlju je smešteno 185 lokala od kojih je 88 orijentisano tako da imaju ulaz direktno sa partera, dok je na prvom spratu predviđeno 175 lokala. Vertikalna komunikacija u objektu rešena je sa pet obodnih stepenišnih jezgara, od kojih dva imaju teretne liftove i jednim centralnim jezgrom. Takođe postavljena su dva eskalatora u centralnom delu objekta. Objekat na svakomm spratu ima po jedan sanitarni blok. Dužina objekta 1 iznosi 156,7 m.

Faza 2 predviđa izgradnju objekta 2 čija bruto razvijena površina iznosi 10.949,34 m2 sa parkingom od 100 parking mesta. Predviđeno je da objekat bude spratnosti P+2. U prizemlju objekta smeštena su 62 lokala od kojih 27 ima pristup sa partera. Na prvom spratu predviđena su 54 prostora. Drugi sprat predviđen je kao magacinski prostor. Planirana dužina drugog objekta iznosi 294 m.

Između objekata je planiran parking prostor, dok je duž parcele obezbeđen zeleni pojas od nezastrtog zelenila.

“Zbog blizine reke i problema plavljenja potrebno je nasuti parcele”, stoji u dokumentaciji.

Sa parkinga se pešačkim stazama pristupa objektima koji su od parkinga odvojeni zelenim površinama. Oko objekata koncipirana je pešačka staza širine 1.5 m, radi lakše komunikacije sa lokalima.

Podsećanja radi, zemljište u javnoj svojini Grada Beograda u nastavku Ulice Jurija Gagarina prodato je za 821,2 miliona dinara u maju ove godine. Istog meseca u Starom dvoru predstavljen je izgled novog kineskog tržnog centra koji će biti sagrađen na Novom Beogradu.

 

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nineteen − thirteen =