“Kupiš jedan platiš dva stana” 

Nemci muku muče i sa kupovinom stanova. Krov nad glavom postaje luksuz u toj zemlji. Potražnja za stanovima je sve veća, a ponuda sve manja. Na cene nekretnina žale se i kupci u Srbiji. Kažu da se u Beogradu pristojna garsonjera ne može naći ispod 50.000 evra. Tako je najskuplji kvadrat u Beogradu na vodi plaćen više od 10.000 evra. Ipak, većina traži daleko skromnije, a da li je i to daleko skromnije, ustvari luksuz?

Za sve koji nemaju nekog rođaka koji će im ostaviti stan u nasleđe, a žele da se odvoje od svojih, postoje dve opcije: da rentiraju ili da kupe stan. Kao i u ostatku Evrope, čini se da je ponuda stanova znatno veća od potražnje, naročito kada je reč o kupovini. A onda se pojavi stan koji ima dobar odnos cene i kvaliteta, pa krene navala. Naići na tako nešto je svakako luksuz. 

“Mi smo imali situaciju prošlog meseca da je jedan stan objavljen u 5 popodne, a da je u 6 sati bilo 10 ljudi koji su zakazali gledanje tog stana. Stan imao dobar odnos cene i kvaliteta i ispod 100 hiljada evra. Na jednom stanu u renti ako je cena do 500 evra, što je najšira ciljna grupa, vi u pola sata možete da imate 20-ak gledanja”, rekao je iz agencije za nekretnine Miloš Mitić. 
b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seven − five =