KURTI GRUPIŠE MEHANIZACIJU NA SEVERU: Primećeni Hameri, džipovi, buldožeri…

Zubin Potok — U selu Jabuka u opštini Zubin Potok jutros primećena veća kolona vozila tzv. kosovske policije, saznaju mediji.

pixabay.com

U koloni je više vozila marke “tojota lend kruzer”, borbeno-oklopno vozilo “hamer h1” ali i jedan buldožer, navode “Novosti”. Kako prenose, primećeno je i oko 30 pripadnika takozvane kosovske policije.

Iza ovog manevra, kako se pretpostavlja, krije se namera da Albanci probiju novi putni pravac od sela Jabuka do “Brankovog brda”.

Sve se dešava uoči 1. septembra, za kada je zakazana primena odluke da se ponište srpska dokumenta i registarske oznake vozila na KiM.

Osim toga, pomenuti pravac nije daleko od administrativnog prelaza Brnjak, kod kojeg su Srbi nedavno postavljali barikade nezadovoljni Kurtijevim bezumnim potezom.

Podsećamo, mediji su juče objavili da se kosovski specijalci ubrzano pripremaju, pa su tako u bazu “Belvedere” u južnom delu Kosovske Mitrovice dopremljeni kompleti šok bombi i borbenih prsluka.

Osim toga, Kurtijevi specijalci u četvrtak su imali obuku zajedno sa delovima takozvane vojske Kosova, a koju su sprovodili instruktori Kfora iz Amerike, Britanije, Turske i Nemačke.

 

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 − 19 =