Kvadrat najskuplji u Beogradu na vodi – skoro 10.000 evra

Beograd — Najskuplji kvadrat stambenog prostora u drugom kvartalu ove godine kupljen je kompleksu “Beograda na vodi” po ceni od 9.721 evra.

Kako navodi Republički geodetski zavod u izveštaju sa tržišta nepokretnosti za drugi kvartal 2021, najmanja cena stambenog kvadrata u “Beogradu na vodi” je bila 2.598 evra.

Drugi stambeni kompleks u Beogradu sa najvišim cenama bio je na Novom Beogradu, gde je naskuplji kvadrat plaćen 4.733 evra.

Ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u drugom kvartalu 2021. iznosio je blizu 1,6 milijardi evra, što predstavlja povećanje od dva puta u odnosu na isti kvartal prethodne godine, odnosno od 1,6 puta u odnosu na drugi kvartal 2019. godine.

Obim prometa u drugom kvartalu 2020. godine bio je manji, što se odrazilo i na količinu novca na tržištu, navedeno je u izveštaju, prenosi Blic.

Najveći udeo u ukupnim novčanim sredstvima imao je promet stanova – 57 odsto, stambenih objekata – 10 odsto, građevinskog zemljišta – osam odsto, poslovnih prostora – pet odsto, poljoprivrednog zemljišta – tri odsto i drugo.

U drugom tromesečju javni beležnici i osnovni sudovi su RGZ – u dostavili 48. 528 ugovora, što je nešto više od 16.170 ugovora mesečno.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen − one =