Lagan i ukusan prolećni obrok? Ništa lakše!

Mame i supruge su superheroji, a kako i ne bi bile kada svakog dana pronalaze načine da uspostave balans između poslovnih i privatnih obaveza

Iako im je važno da vode računa o svojoj karijeri, budu ambiciozne i uspešne, sa druge strane, na najviše mesto na listi prioriteta stavljaju svoju porodicu, njihovo zdravlje, a samim tim i obroke koji će zadovoljiti kriterijume i ukuse svih ukućana. Od doručka, preko ručka, pa sve do večere, ali i onih zalogajčića prilikom užine, svaka od njih se trudi da obroci za celu porodicu budu nutritivno bogati, ali u isto vreme i ukusni. Baš iz tog razloga svaka mama zna da je upravo Neoplanta Delikates Naška šunka sastojak koji ispunjava sve ove kriterijume. I definitivno je da su u pravu.

Kada nam se osmehne prolećno sunce i kada je svim članovima porodice potreban lagan, a hranljiv obrok koji će nas držati sitim tokom celog dana, Neoplanta Delikates Naška šunka je idealan sastojak kako za glavna, tako i za jela koja se grickaju “s nogu”.

Kako je baš ova šunka bogata mesom – može se pohvaliti da poseduje čak 70% mesa od buta, ali i malom količinom masti, samo 2%, ne čudi što se kategorija šunki obično percipira kao jedna od najkvalitetnijih kategorija u okviru mesnih prerađevina. Još jedan od atributa joj je i niskokaloričnost, a to dokazuje upravo činjenica da 100g proizvoda sadrži samo 75 kalorija. Odličan je “prijatelj” i onih koji nisu tolerantni na gluten, tako da se Neoplanta Naška šunka bez ikakve sumnje može prozvati “kraljicom šunki”.

Pravljena po domaćoj recepturi, na vojvođanski način, ova “slana poslastica” predstavlja pravi izbor kada je u pitanju balans između hedonizma i niskokaloričnog obroka, ali i kada smo vremenski ograničeni, a za svoje najmilije želimo da spremimo nešto zdravije i ukusno.

Još jedan od benefita koje pruža ova šunka jeste i energija koju daje tokom celog dana, a koja nam je u prolećnim, toplim danima, kada što više aktivnosti i vremena želimo da provedemo napolju, i više nego poželjna.

Kako bi svi “slanokusci” u svakom trenutku mogli da zadovolje svoje potrebe sa ovim ukusnim delikatesom, Naška šunka je dostupna u mini, ali i kilogramskom pakovanju, pa bez obzira na to da li pravimo užinu ili okupljamo veliku porodicu ili prijatelje na večeri, količine preukusne, Naške šunke su zagarantovane.

Pažljivo birani najkvalitetniji komadi mesa i idealan balans začina odlično će se uklopiti uz prolećno vreme, a u nastavku vam predstavljamo dva recepta u kojima baš ova šunka zaslužuje da se nađe.

Brza i zdrava salata za poneti sa Naškom šunkom

Iako im je važno da vode računa o svojoj karijeri, budu ambiciozne i uspešne, sa druge strane, na najviše mesto na listi prioriteta stavljaju svoju porodicu, njihovo zdravlje, a samim tim i obroke koji će zadovoljiti kriterijume i ukuse svih ukućana. Od doručka, preko ručka, pa sve do večere, ali i onih zalogajčića prilikom užine, svaka od njih se trudi da obroci za celu porodicu budu nutritivno bogati, ali u isto vreme i ukusni. Baš iz tog razloga svaka mama zna da je upravo Neoplanta Delikates Naška šunka sastojak koji ispunjava sve ove kriterijume. I definitivno je da su u pravu.

Kada nam se osmehne prolećno sunce i kada je svim članovima porodice potreban lagan, a hranljiv obrok koji će nas držati sitim tokom celog dana, Neoplanta Delikates Naška šunka je idealan sastojak kako za glavna, tako i za jela koja se grickaju “s nogu”.

Kako je baš ova šunka bogata mesom – može se pohvaliti da poseduje čak 70% mesa od buta, ali i malom količinom masti, samo 2%, ne čudi što se kategorija šunki obično percipira kao jedna od najkvalitetnijih kategorija u okviru mesnih prerađevina. Još jedan od atributa joj je i niskokaloričnost, a to dokazuje upravo činjenica da 100g proizvoda sadrži samo 75 kalorija. Odličan je “prijatelj” i onih koji nisu tolerantni na gluten, tako da se Neoplanta Naška šunka bez ikakve sumnje može prozvati “kraljicom šunki”.

Pravljena po domaćoj recepturi, na vojvođanski način, ova “slana poslastica” predstavlja pravi izbor kada je u pitanju balans između hedonizma i niskokaloričnog obroka, ali i kada smo vremenski ograničeni, a za svoje najmilije želimo da spremimo nešto zdravije i ukusno.

Još jedan od benefita koje pruža ova šunka jeste i energija koju daje tokom celog dana, a koja nam je u prolećnim, toplim danima, kada što više aktivnosti i vremena želimo da provedemo napolju, i više nego poželjna.

Kako bi svi “slanokusci” u svakom trenutku mogli da zadovolje svoje potrebe sa ovim ukusnim delikatesom, Naška šunka je dostupna u mini, ali i kilogramskom pakovanju, pa bez obzira na to da li pravimo užinu ili okupljamo veliku porodicu ili prijatelje na večeri, količine preukusne, Naške šunke su zagarantovane.

Pažljivo birani najkvalitetniji komadi mesa i idealan balans začina odlično će se uklopiti uz prolećno vreme, a u nastavku vam predstavljamo dva recepta u kojima baš ova šunka zaslužuje da se nađe.

Prolećna Mimoza salata sa Naškom šunkom

Sastojci:

150g Naške šunke

100g mix zelene salate

50g čeri paradajza

50g trapist sira

50g avokada

Dresing:

1 kašičica majoneza

1 kašičica senfa

Prstohvat soli i bibera

Priprema:

Iseckati Našku šunku na trakice, čeri paradajz preseći na polovine, iseckati avokado, narendati trapist i sve pomešati u većoj posudi. Dresing je potrebno izmešati u odvojenoj činijici kako bi se sastojci lepo sjedinili. Kada je dresing spreman, potrebno ga je preliti preko pripremljene salate.

Za dekoraciju možete iskoristiti listiće peršuna.

Prolećna Mimoza salata sa Naškom šunkom

Sastojci:

4 veća krompira

6 jaja

2 pavlake od 180 g

1 majonez od 100 g

250 g Naške šunke

kiseli krastavčići, otprilike pola tegle

300 g kačkavalja ili trapista

so i biber

Priprema:

Krompir obariti u ljusci pa ga skroz ohladiti i izrendati na krupnije rende. Jaja dobro obariti, da žumance bude baš tvrdo kuvano. Izrendati Našku šunku, krastavčiće sitno iseckati i narendati sir. Izmutiti pavlaku i majonez.

Činiju namazati uljem, tanko, da se lakše vadi salata, pa staviti krompir, posoliti i pobiberiti, zatim namazati prelivom od pavlake i majoneza, staviti šunku, pa jaja i sir, zatim krastavce i na kraju premazati. Ponoviti postupak još jednom i odgore staviti izrendano žumance i sir.

Dekoraciju možete napraviti po želji.

(Telegraf.rs/PR)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

six + thirteen =