Leglo zaraze: Ove stvari koristimo svakodnevno, a nismo ni svesni da su prepune bakterija

Koliko god ih čistili, jednostavno nikada neće biti dovoljno dezinfikovane.

Ma koliko god vodili računa o ličnoj higijeni ili o prostoru u kom živite, neke stvari prosto ne možete nikada u potpunosti da očistite od bakterija.

Predmeti koji su lego zaraze mogu biti uzrok bubuljica na licu, neprijatnih mirisa, ali i ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Ekran mobilnog telefona

Vaš mali pametni prijatelj ima deset puta više bakterija od prosečne kade u kupatilu, pa vam predlažemo da počnete da koristite antibakterijski gel i čistite ga bar jednom dnevno.

Bakterije se posebno zadržavaju u pukotinama slomljenog ekrana na mobilnom telefonu.

Slušalice za uši

Korišćenje prljavih slušalica može izazvati infekciju uha. Koristite staru četkicu za zube da uklonite prljavštinu sa slušalica, a zatim ih obrišite peškirom koji je natopljen sapunom i toplom vodom.

Tastatura i miš

Prestanite da čitate i pogledajte tastaturu. Vidite li mrvice, prašinu? Vaša tastatura i miš imaju čak pet puta više bakterija više nego lavabo u kupatilu. Pokušajte da ih očistite antibakterijskim maramicama. Treba često brisati i sto na kojem stoje tastatura i miš.

Novac

Novac i računi iz prodavnice su najveći izvori prljavštine, bakterija i zaraze. Zato pokušajte da koristite karticu što je više moguće kako se ne biste morali previše baviti njima.

Kese za kupovinu

Činite sjajnu stvar za svoju okolinu tako što nosite pamučne torbe za kupovinu, tako da ne morate da koristite plastične, ali kada ste ih poslednji put oprali? Kese koje ne perete pune su prljavštine i treba ih redovno prati.

Četkica za zube

Vaka četkica za zube sakuplja šaku bakterija, a bakterije u vašem kupatilu ostaju u vazduhu satima. Operite je jednom nedeljno i brzo dezinfikujte i ostavite da odstoji u vodici za ispiranje usta oko 30 sekundi. Četkicu je potrebno menjati na svaka 3 meseca.

Joga podmetač

Stavljate svoje ruke, noge, na joga prostirku. Na njoj možete zateći prašinu, znoj, prljavštinu to svakako ne zvuči kao nešto čemu biste želeli da približite lice ili usta. Dodajte dve kapi ulja čajevca, prirodnog antibakterijskog i antigljivičnog sastojka, u vodu u bočici sa raspršivačem i poprskajte je nakon svake upotrebe. Takođe, većina podmetača može izdržati pranje u mašini za pranje veša. Nakon svakog treninga ih prebrišite, a barem jednom nedeljno ih operite u mašini za veš.

Volan i menjač u automobilu

Trudimo se da spolja zablista, a na unutrašnjost često zaboravljamo.

Uzmite dezinfekciono sredstvo i počnite da čistite! Volan i menjač konstantno dodirujete i uvek su veoma prljavi i ako to nije vidljivo golim okom.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + 1 =