Ljudi, morate da shvatite

Ljudi, morate da shvatite da je spas za izlazak iz ove situacije brza vakcinacija”, navodi državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek.

On je za RTS izjavio da je prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo 1.435.000 građana Srbije, a drugu 1.017.000 i najavio da se od utorka pored 11 gradova u kojima je moguća vakcinacija bez prethodnog zakazivanja, otvaraju punktovi u još najmanje 50 gradova.

“Imunizovano je oko 651.000. Nastavljamo sa brzom imunizacijom. Ljudi, morate da shvatite da je spas za izlazak iz ove situacije brza vakcinacija”, kaže Ðerlek za RTS

On je apelovao da građani ne čekaju i da se vakcinišu, jer je, navodi, samo brza i masovna vakcinacija izlaz iz ove situacije.

“Želimo da stignemo do najudaljenijih mesta u Srbiji, do ruralnih područja. Obilazeći teren primetili smo da ljudi imaju više razloga zbog kojih se nisu prijavili e-Upravi. Moramo im prići i pomoći da se što više imunizuju. Hajde da sledimo primer Izraela, čiji su se građani vratili u normalan život. Ako želimo da se vratimo normalnom životu nemamo vremena da čekamo, koliko sutra, jedini spas je brza i masovna imunizacija”, naglasio je Ðerlek.

Imaćemo, kaže, u aprilu milionske doze vakcina.

“Problem je samo do nas. Biće velike doze i Sinofarma i Sputnjika i Fajzera i iz Kovaksa. Biće za svakog ko želi da se vakciniše. Čak i za one koji nisu pozvani preko e-Uprave. Idite na sve punktove, nemojte čekati da budete pozvani, primiće vas. Bitne su brzina i masovnost. Nemojmo da čekamo ako želimo da letos idemo na odmor i da se vratimo normalnom životu”, poručio je Ðerlek.

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 − two =