MARKO ĐURIĆ: Kada bi Veselji pročitao Ustav Srbije razumeo bi da se nalazi u Srbiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio predsedniku skupštine Privremenih institucija samouprave u Prištini Kadri Veseljiju da nema potrebe izazivati tenziju i da će ako se pronađe dobro rešenje to biti dobro i za Srbe i za Albance.

printscreen
printscreen

Đurić kaže da je veoma zadovoljan da političari u našoj južnoj pokrajini prate svaku reč, izjavu i gest predsednika svoje države i drugih zvaničnika i ne vidim zašto su toliko nervozni jer neko čita nešto o njima.

– Mogao bi i Kadri Veselji, ako ume, da nešto pročita. Kada bi pročitao Ustav Srbije mogao bi da razume i vidi da se ona nalazi u Srbiji – poručio je direktor Kancelarije za KiM i dodao da je očigledno da je kod njih povećana nervoza i da ne ide sve kako su zacrtali.

Prema njegovim rečima, možda neko u međunarodnoj zajedni počinje drugačije da gleda na stvari nego što su se oni nadali da će biti.

– Oni svakoga dana pominju ratne zločine – da li će biti amnestije ili ne i pokušavaju da izgledaju što nevinije. Srbija tu ima vrlo jasnu, doslednu i decidnu poziciju. Mi smo za puno procesuiranje odgovornih za ratne zločine. Ogromna šeteta je već učinjena jer niko nije 18 godina odgovarao za ratne zločine – dodao je Đurić.

On je poručio Kadri Veseljiju da nema potrebe za nervozom. – Ako se dobro rešenje pronađe, to će biti dobro i za Srbe i za Albance. Nema potrebe da izazivate svakoga dodatne tenzije nestabilnosti i problem – istakao je Đurić.

– Ta energija koju ulažemo da se iznađe najbolje rešenje i koja se nije videla u vreme kada su neki drugi upravljali Srbijom je ono što njih boli. Oni bi najviše voleli da se Srbija ponaša po pitanju KiM kao u vreme Jeremića, Đilasa i drugih, kada je Srbija praktično pomagala albanskoj nezavisnosti na Kosovu, tražeži presude Međunarodnog suda pravde koja je potvrdila jednostrano proglašenu nezavisnost – naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, osim nervoze političara u Prištini, vidi se nervoza i u grupaciji – Đilas – Jeremić – Boško Obradović.

– Oni nastoje da ruše predsednika Aleksanadra Vučića gađajući državnu politiku po pitanju Kosova i Metohije i na taj način slabe našu pozicijzu u dijalogu – istakao je Đurić i dodao da je to potcenjivanje građana Srbije kao birača i izostanak bilo kakve odgovornosti.

Izvor: Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × 3 =