Masovni napad na Krim 

Krim — Ukrajinske snage gađale su poluostrvo sa 13 dronova, ali je ruska vojska sprečila masovni napad, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska vojska sprečila je pokušaj terorističkog napada na kritičnu infrastrukturu na poluostrvu Krim, saopštilo je Ministarstvo odbrane, koje tvrdi da je preko noći oboreno ili elektronski potisnuto više desetina dronova.

Neuspešan napad nije za posledicu imao žrtve ili materijalnu štetu, navodi vojska.

U odvojenom napadu u petak, ukrajinske snage pokušale su da napadnu ruski crnomorski lučki grad Novorosijsk u Krasnodarskom kraju koristeći pomorske bespilotne letelice.

Poslednjih meseci Kijev je pojačao napade bespilotnim letelicama na poluostrvo Krim, uključujući Sevastopolj, koji služi kao ključna baza za Crnomonsku flotu Rusije.

Prošlog meseca Ministarstvo odbrane saopštilo je da je presrelo masovni napad dronom na kritičnu infrastrukturu na poluostrvu u kojem je učestvovalo skoro 30 bespilotnih letelica.

Do toga je došlo i nakon napada ukrajinskog pomorskog drona na Krimski most, koji je oštetio jedan deo kolovoza i odneo živote bračnog ruskog para, a povredio njihovu ćerku tinejdžerku.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je tvrdio da napadi Kijeva na civilnu infrastrukturu imaju za cilj da odvrate pažnju od njegove posrnule ofanzive, koja traje skoro dva meseca, ali nije uspela da zadobije nikakvu osnovu.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − 8 =