MekDonalds doneo radikalnu odluku: Zabranio ulazak maloletnima posle 17 časova

Zabrana je uvedena u Mekdonaldsu u ulici Čerč u Liverpulu, a gigant brze hrane je rekao da njegova odluka „nije olako uzeta

Mekdonaldsov restoran zabranio je svim mlađim od 18 godina ulazak posle 17 časova bez pratnje, u pokušaju da smanji slučajeve „antidruštvenog ponašanja“.

Zabrana je uvedena u Mekdonaldsu u ulici Čerč u Liverpulu, a gigant brze hrane je rekao da odluka „nije olako doneta“, prenosi Dejli mejl.

Dodaje se da je privremeno ograničenje odgovor na to da su zaposleni izloženi “verbalnom i fizičkom zlostavljanju”.

Portparol Mekdonaldsa je rekao:

– Tokom poslednjih nedelja uočili smo porast broja incidenata i antidruštvenog ponašanja u ovoj oblasti. Naši zaposleni bili su izloženi verbalnom i fizičkom zlostavljanju.

– Imamo politiku nulte tolerancije kada su u pitanju kriminal i antisocijalno ponašanje i privremeno smo ograničili pristup restoranima za mlađe od 18 nakon 17 časova – rekao je on i dodao:

– Ova odluka nije doneta olako i mi blisko sarađujemo sa policijom da pronađemo rešenje i pomognemo u smanjenju ovih incidenata.

Zabrana je već na snazi u restoranu u Liverpulu, a jedan gost je rekao da je video da je neko odbijen.

U razgovoru za Liverpool Echo, rekli su:

– Dok sam odlazio, obezbeđenje je zaustavilo čoveka za koga je verovao da je tinejdžer i rekao mu da ne puštaju ljude mlađe od 18 godina u restoran posle 17 časova bez pratnje odrasle osobe. Čovek je rekao obezbeđenju da ima 20 godina, pa se službenik izvinio i objasnio da nova politika kompanije znači da ne može da pušta grupe tinejdžera.

Porast cena prvi put u 14 godina

Ranije ove nedelje, McDonald’s je potvrdio da povećava cenu svojih čizburgera prvi put u 14 godina.

Iako je ranije prodavala veoma omiljene hamburgere za samo 99 penija, kompanija je rekla da „baš kao i vi, naša kompanija, naša franšiza, naši dobavljači – svi osećaju uticaj rastuće inflacije“, što znači da cene sada će morati da ide gore.

Cena čizburgera je sada porasla na 1,19 funti, a tokom leta, 10 do 20 penija će biti dodato nizu stavki na menijima.

Alistair Macrov, glavni izvršni direktor McDonald’s-a u Velikoj Britaniji i Irskoj, rekao je:

– U ovakvim trenucima, znamo da je pružanje vrednosti važno. Od kada smo otvorili prvi restoran u Velikoj Britaniji 1974. godine, obavezali smo se da ćemo ponuditi hranu odličnog ukusa po pristupačnim cenama i to se neće promeniti.

– Ali, današnji pritisci znače da, kao i mnogi, moramo da donosimo teške odluke u vezi sa našim cenama.

– Ovog leta, naši restorani će dodavati između 10 i 20 penija na brojne stavke menija na koje inflacija najviše utiče. Neke cene ostaju nepromenjene, a neke će nastaviti da variraju u našim restoranima.

telegraf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − 13 =