Milenko iz Čačka našao način da uštedi dok su cene goriva paprene: Njegov metod možda će iskoristiti mnogi

Gorivo nikad skuplje, a na ulicama nikad više automobila.

Prema statističkim podacima, grad Čačak zauzima vodeće mesto kada je u pitanju broj vozila u odnosu na broj stanovnika. U jednoj porodici se svako jutro pali čak po nekoliko četvorotočkaša, međutim neki su ipak odlučili da malo prištede i snašli se na logičan i koristan način.

“Ja na posao svako jutro idem oktavijom, sin opel korsom, snaja fabijom. Kada se preračunam, svi troje što zaradimo, velika suma ode u rezervoar. Ogromne cifre sada du na gorivo, a pritom je i skoro sve ostalo poskupelo. Odlučili smo ipak malo da prištedimo, pa sada ujutru svi zajedno do posla idemo jednim autom, razvozimo se i čekamo se po završetku posla, kaže za RINU Milenko Damljanović iz okoline Čačka.

Naime, u Srbiji će u narednih sedam dana maksimalna cena dizela biti viša za dva dinara po litru i koštaće 222 dinara, a cena evropremijuma biće 178 dinara po litru. Litar evro dizela protekle nedelje koštao je 220 dinara, a evro premijuma B – 180 dinara.

Ako se uporedi sa prošlom nedeljom, kada je maksimalna cena dizela bila 220 dinara, a goriva evropremijum maksimalnih 180, narednih sedam dana dizel će biti dva dinara skuplji, a benzin dva dinara jeftiniji.

Sudeći po cenama, ali i činjenici da većina u svojim dvorištima ima više od jednog auta, mnogi će poput Milenka jedan od auta , na duže staze parkirati.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

14 − 8 =