MINISTAR VULIN: Nisu uspeli da slome Vučića da prihvati formiranje kosovske vojske, pa hoće nasiljem da prisile Srbe da budu njen deo

Pošto ni uz ogroman pritisak velikih sila nisu uspeli da slome predsednika Aleksandra Vučića da prihvati formiranje vojske Kosova i pošto vide da Srbi na Kosovu i Metohiji misle isto što i njihov predsednik, vlasti u Prištini su još jednom posegle za nasiljem u pokušaju da prisile Srbe da postanu deo vojske koju ne žele i ne priznaju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući nova hapšenja Srba u Gnjilanu.

printscreen
printscreen

– Ovo je neuvijena pretnja kojom žele da pokažu šta su sve spremni da urade i na severu Kosova i Metohije, ali i jasan pokazatelj za šta bi koristili vojsku Kosova ako bi je ikada formirali. Zato im i trebaju Srbi u vojsci da ih koriste protiv Srba – istakao je Vulin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, ako međunarodna zajednica hoće razgovore, moraće da obuzda Prištinu i da primora je na sprovođenje sporazuma – od formiranja Zajednice Srpskih Opština pa do suda za ratne zločine OVK.

– Svi uhapšeni Srbi moraju biti oslobođeni i mora im biti omogućeno da se bez nasilja i pretnji brane sa slobode – izjavio je ministar Vulin.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four × four =