Ministarstvo finansija: Lažnim vestima obmanjuju građane

Ministarstvo finansija Republike Srbije objavilo je saopštenje u kome upozorava građane na to da su se proteklih dana u javnosti pojavile lažne vesti sa lažiranim izjavama potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog, koje se plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logom medija i lažiranim izvorima i citatima.

Poslednja u nizu je lažna vest da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara a da će penzije biti umanjene, koja se građanima direktno šalje preko platforme Viber.

Ministarstvo finansija ističe da nijedna od ovih informacija nije tačna, i da su u pitanju hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, te očekuju rešavanje u što bržem roku.

Istovremeno, Ministarstvo upućuje građane Srbije da se o svim važnim ekonomskim pitanjima naše zemlje, odlukama države Srbije o isplatama pomoći i povećanju plata u javnom sektoru i penzija informišu isključivo na zvaničnim sajtovima Ministarstva finansija i Vlade Republike Srbije, te preko proverenih medija, izbegavajući sumnjive veb sajt adrese.

Pomoć penzionerima od 20.000 dinara biće isplaćena krajem novembra ili početkom decembra, penzije su uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 × 1 =