“Moj vikend u Rumi” : Borkovačko jezero

Portal Glas Nacije u serijalu tekstova “Moj vikend u Rumi” vodi Vas na najlepša mesta koja možete posetiti u ovom gradu.

Borkovačko jezero leži na južnim padinama Fruške gore i udaljeno je samo nekoliko kilometara od centra Rume. Često nazivano Borkovac pripada grupi akumulacionih jezera, što znači da je nastalo veštačkim putem. Nastalo je 1972.godine pregrađivanjem potoka Borkovac, a dubina je pet metara.

Jezero je bogato ribom, prisutni su smuđ, šaran, bela riba, babuška, šaran, tolstolobik i amur. Zbog toga se organizuju razne manifestacije i takmičenja vezana za ribolov. Takođe, možete kampovati i usavršiti se u ovom sportu.

U letnjem periodu temperatura vode dostigne i do 30 stepeni. Boja je zelena, ali bistra. S toga u vrelim danima možete potražiti osveženje, jer je uređena plaža i postavljeni tuševi . Na jezeru nisu prisutne prevelike gužve, tako da možete potražiti mesto za kupanje, odmor i relaksaciju. Ovo mesto je idealno za sve one koji žele da pobegnu og gradske vreve i gužve.

Posetiocima pažnju privlači ekološki Akva-kamp, koji se sastoji od četiri kućice koje poseduju nekoliko ležajeva i terase. Kućice su smeštene na baržama i svaka poseduje čamac za dodatnu razonodu i uživanje.

Borkovačko jezero je veoma posećeno prilikom održavanja izložbe pasa, kada se organizuju slikarske kolonije, ali i mesto koje možete iskoristiti za roštilj kada je prvi maj.

Tik uz jezero se nalazi Borkovačko izletište, uživaćete u okolini jer predstavlja idealno mesto za odmor sa prijateljima i porodicom. Do jezera je veoma lako doći jer je ono povezano sa bitnim gradovima u Srbiji, ali ipak najlakše i najbrže se dolazi do njega preko Rume. Verujemo da se nećete pokajati, ako posetite ovaj biser.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eighteen − seventeen =